Snelle omloop op WK moet Mathieu van der Poel iets beter liggen: "Maar wat lastiger niet erg om verschil te maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Snelle omloop op WK moet Mathieu van der Poel iets beter liggen: "Maar wat lastiger niet erg om verschil te maken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met 26 overwinningen in de achterzak staat Mathieu van der Poel komende zondag in Bogense voor het moment van de waarheid. Verliezen is geen optie. Vier jaar na Tabor 2015 moet Van der Poel opnieuw wereldkampioen worden.

Van der Poel tankte zondag nog vertrouwen in de GP van zijn eigen vader. "Het is nooit makkelijk om de week voor een WK te winnen", aldus Van der Poel. "Deze week zal ik zoveel mogelijk rusten, maar af en toe wat spanning zetten. Dinsdag zal ik waarschijnlijk drie uurtjes op de fiets zitten voor mijn langste training van deze week. Maar meer dan drie uur zal het de dagen erna dan ook niet zijn."

Snelle omloop

Wat het parcours betreft, heeft Van der Poel geen voorkeur. Al is een snelle omloop misschien nét iets meer in zijn voordeel. "Het parcours maakt niet uit", stelt hij. "In Hoogerheide was het ook lastig. Voorlopig ligt het parcours in Bogense er vrij snel bij en dat zou mij iets beter moeten liggen."

"Maar een beetje lastiger is niet erg om het verschil te maken. En als het kan, wil ik natuurlijk liever alleen finishen. Maar met het oog op zondag was het in Hoogerheide niet slecht om eens een achterstand goed te maken", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties