Toon Aerts trekt zonder stress naar WK én legt uit waarom hij in Hoogerheide tricolore fiets niet gebruikt heeft

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hoogerheide
| 11 reacties
Toon Aerts trekt zonder stress naar WK én legt uit waarom hij in Hoogerheide tricolore fiets niet gebruikt heeft
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een Belgische kampioenentrui én eindwinst in de Wereldbeker op zak trekt Toon Aerts donderdag vol vertrouwen richting het Deense Bogense voor het wereldkampioenschap. "Ik was zeker in orde", is Aerts gerustgesteld.

Toon Aerts wilde dit seizoen een stap dichter komen bij Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Het werd zelfs nog beter, want hij behoort nu definitief tot 'de grote drie' van het veldrijden. "Het is moeilijk om in te schatten wat het niveau van Wout en Mathieu was na hun stage, maar ik was zeker in orde", vertelde Aerts achteraf tegen de aanwezige pers. 

Aerts kan dan ook zonder enige druk of stress richting WK. "Ik herhaal wat ik voor het BK al heb gezegd: het seizoen kan niet meer stuk. Ik vertrek zonder enige stress. Maar ik voel wel dat het een lang seizoen wordt", bekent de Telenet Fidea-renner. "Het parcours in Denemarken? Dit seizoen heb ik op elk parcours goed uit de voeten gekund, al hoop ik dat het parcours in Bogense wat kapotgereden wordt."

Gloednieuwe fiets

Overigens kreeg Aerts na zijn Belgische titel een tricolore fiets van sponsor Trek. Toch deed Aerts er alleen de verkenning mee in Hoogerheide. "Voor de zekerheid reed ik er de wedstrijd niet mee", legde hij uit. "Ik heb het zekere voor het onzekere genomen, want stel je voor dat er toch iets mee scheelt. Normaal gezien zal ik er wel mee starten op het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties