Aanwezigheid van Van Avermaet extra pluspunt voor CCC-nieuwkomer: "Ik ken Greg al heel lang"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Laurens ten Dam blij met Greg Van Avermaet als nieuwe ploegmaat

Aanwezigheid van Van Avermaet extra pluspunt voor CCC-nieuwkomer: "Ik ken Greg al heel lang"
Foto: © photonews

Dat Greg Van Avermaet deel uitmaakt van CCC, heeft ook een aantal andere renners naar de ploeg gelokt. Of dat voor hem ook het geval is, laat Laurens ten Dam in het midden. Het is in elk geval wel zo dat beide renners al jaren goed opschieten met mekaar.

Ten Dam is dus wel blij dat hij met Van Avermaet in dezelfde ploeg kan rijden. "Dat bevalt me. Ik ken Greg al lang. We zijn eens samen naar Curaçao geweest, in 2008. Sindsdien hebben we altijd een goede band gehad", verklapt de Nederlander aan Cycling Pub.

Dat moet nogal een reis geweest zijn. "We hadden daar een geweldige tijd. Ik had een vriend meegenomen en hij zijn zus. Het was een leuke week. We zijn zelfs samen gaan vissen. We hebben er toen ook wat gevangen en hebben de vis op een avond opgegeten op het strand aan de barbecue."

GOED GESTRUCTUREERD

CCC trekt de kaart Van Avermaet in de klassiekers, maar heeft eigenlijk geen specifieke kopman voor het rondewerk. Dat kan ten Dam de nodige vrijheid geven. "Op mijn leeftijd hoop ik nog iemand te helpen in een ontsnapping of een goed klassement te rijden in een rittenkoers. Ik ben optimistisch. Bij Sunweb heb ik in drie jaar minder gezien dan bij dit team. Het is heel goed gestructureerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties