Adri van der Poel weerlegt theorie van Niels Albert over Mathieu: "Groot verschil met vorig jaar"

Adri van der Poel weerlegt theorie van Niels Albert over Mathieu: "Groot verschil met vorig jaar"
Foto: © photonews

Op het WK veldrijden zou de kers op de taart moeten volgen voor Mathieu van der Poel na een weergaloos seizoen. Al meent Niels Albert dat het nog niet binnen is. Hij zag zelfs tekenen van zwakte bij Mathieu in Hoogerheide. Diens vader Adrie gaat met dat laatste niet akkoord.

"Die zag ik eigenlijk niet", zegt vader van der Poel aan Sporza. "Ik denk dat hij een goeie stage heeft gehad in Spanje en hij reed een meer dan behoorlijke cross in Hoogerheide. Je moet alles in acht nemen: de zware trainingsweek, de late terugreis. Volgens mij ligt hij op schema."

Het verliep in Hoogerheide zelfs precies hoe ze het bij Corendon-Circus in gedachten hadden. "Wat Christophe Roodhooft voorspelde, kwam uit. Het eerste halfuur moeilijk, dan tien minuten gelijkwaardig en op het eind zou hij goed moeten zijn. We hebben alleen maar reden om daar zeer positief mee om te gaan."

ANDERE BELEVING

Vorig jaar zakte Mathieu nog door het ijs in Valkenburg, maar zijn overmacht is dit seizoen nog groter. "Ik denk dat er een groot verschil was met vorig jaar. Toen riep hij al dat zijn seizoen geslaagd was. De beleving naar het WK toe is nu helemaal anders. Ik denk dat hij er meer dan andere jaren klaar voor zal zijn. Hij heeft meer vertrouwen."

STRESS GEEN FACTOR

Last van druk heeft van der Poel senior niet volgens Adri. "Hij rijdt al tien jaar rond met druk. Hij kan daar heel goed mee om. Ook al wordt vaak gesuggereerd dat stress een bepalende factor bij hem is. Maar dat denk ik niet. Hij is sinds zijn juniorentijd al topfavoriet. Dat is dit jaar niet anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties