Bingoal Cycling Cup: nieuwe naam en vier nieuwe wedstrijden

Bingoal Cycling Cup: nieuwe naam en vier nieuwe wedstrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd die Timothy Dupont de voorbije twee jaar op zijn naam schreef, ondergaat een grondige facelift. De Napoleon Games Cup, oftewel de Beker van België, gaat voortaan door het leven als de Bingoal Cycling Cup. En dat is niet lang niet de enige doorgevoerde wijziging.

Het aantal koersen dat behoort tot het regelmatigheidscriterium, gaat naar beneden. In 2019 zullen er in acht eendagskoersen punten te verdienen zijn voor de Bingoal Cycling Cup. Het zijn allemaal Belgische 1.1.-wedstrijden.

Het begint met de GP Monseré en gaat dan verder met de GP Marcel Kint, Circuit de Wallonie, Dwars door het Hageland, Halle-Ingooigem, Schaal Sels, Kampioenschap van Vlaanderen en Memorial Rik Van Steenbergen. De GP Monseré, Circuit de Wallonie, Schaal Sels en Memorial Rik Van Steenbergen zijn nieuwkomers voor het bewuste klassement.

6 KOERSEN TELLEN NIET MEER MEE

Dat betekent natuurlijk ook dat er een aantal koersen zijn die niet langer meetellen voor de bekerwedstrijd. Dat is het geval voor Le Samyn, Dwars door West-Vlaanderen, Heistse Pijl, GP Jef Scherens, Eurométropole Tour en Binche-Chimay-Binche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties