Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal kennen hun concurrenten voor Hammer Series

Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal kennen hun concurrenten voor Hammer Series
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar rijfde 'The Wolfpack' massa's zeges binnen, maar in de Hammer Series moest het de eindoverwinning aan Mitchelton-Scott laten. Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal krijgen dit jaar een nieuwe kans om een gooi naar winst te doen, want ze zijn ook in 2019 bij de deelnemende teams.

De Hammer Series is een initatief dat in 2017 werd opgestart waarin verschillende teams het tegen mekaar opnemen tijdens een sprintersevent, de achtervolging en eventueel ook een klimmerskoers. Het eerste jaar bestond het nog uit één driedaagse. In 2018 werden de wedstrijd opgedeeld in drie fases.

Quick.Step won de tweede driedaagse in Limburg, maar het was niet voldoende voor de eindzege. Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal kunnen dit jaar opnieuw proberen. Ook nu staat er zowel in het Noorse Stavanger, het Nederlandse Limburg als het Chinese Hongkong een deel van de Hammer Series op het programma.

In totaal zullen er tien ploegen aan deelnemen. Bora-Hansgrohe, CCC, Delko Marseille Provence, EF Education, Israel Cycling Academy, Mitchelton-Scott, Nippo-Vini Fantini-Faizane en Riwal-Readynez zijn de concurrenten van de Belgische teams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties