Evenepoel laadt zich op voor volgend doel: "Benieuwd wat ik op zo'n korte afstand al waard ben"

Redactie
| 7 reacties
Evenepoel laadt zich op voor volgend doel: "Benieuwd wat ik op zo'n korte afstand al waard ben"
Foto: © photonews

De eerste twee ritten in de Ronde van San Juan waren een aangename kennismaking met Remco Evenepoel. Dinsdag krijgen de renners een korte tijdrit voorgeschoteld. En daar heeft de inwoner van Schepdaal zijn zinnen al op gezet.

Een tijdrit van 12 kilometer staat dinsdag op de agenda. "Toch had ik het liever anders gezien", aldus Evenepoel in HLN. "Langer, vooral. Je een hele dag moeten opladen voor amper 12 kilometer is een beetje jammer. 'Kunnen ze geen twee grote ronden doen, zodat ze uitkomen op 25 à 30 kilometer', vroeg ik ploegleider Davide Bramati."

"Dat was ideaal geweest. Nu is het echt: op, af, gedaan. Je moet enkel uitkijken dat je niet te veel naar rechts of links uitwaait. Soit, we moeten het ermee stellen", zegt hij. 

Kletsnat na 5 minuten

De opwarming wordt van groot belang denkt het wonderkind. "Je moet hier niet veel doen om op te warmen. Als je vijf minuten trapt, sta je al kletsnat in 't zweet." 

Er worden opnieuw temperaturen tegen de 40 graden verwacht. Dat deert Evenepoel niet. "Ik kijk er echt naar uit. Benieuwd wat ik op zo'n korte afstand al waard ben tegenover enkele hardrijders zoals Tom Bohli en Peter Sagan. Het wordt heel speciaal, met die extreme weersomstandigheden. Ook voor mij. Voor hetzelfde geld blaas ik mezelf in die eerste zes kilometer volledig op, hé", klinkt het nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties