Goed nieuws voor Belgische WK-gangers Michael Vanthourenhout en Thibau Nys

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Goed nieuws voor Belgische WK-gangers Michael Vanthourenhout en Thibau Nys
Foto: © photonews

Sven Vanthourenhout kan op zijn beide oren slapen wat betreft zijn Belgische selectie voor het WK. Michael Vanthourenhout en Thibau Nys zijn allebei fit en klaar voor de strijd.

Beide WK-gangers kenden afgelopen weekend pech. Michael Vanthourenhout kreeg zaterdag met een allergische reactie te maken tijdens de verkenning van het parcours in Hoogerheide en werd naar het ziekenhuis gebracht. De West-Vlaming paste voor de slotmanche van de Wereldbeker, maar het WK komt niet in gevaar. 

"Vandaag heeft hij wel weer kunnen trainen", vernam Sporza van zijn team Marlux-Bingoal. "Honderd procent is Michael nog niet. Maar het komt wel in orde."

Thibau Nys kwam in datzelfde Hoogerheide dan weer stevig ten val. De junior werd naar het ziekenhuis afgevoerd met pijn aan zijn borst en elleboog, maar op de foto's lijkt de schade mee te vallen. Er werden geen breuken geconstateerd. 

"Er waren ook geen bijkomende onderzoeken meer nodig", laten ze bij Telenet Fidea weten. "Thibau is vandaag gewoon weer naar school gegaan." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties