Julian Alaphilippe (nog) niet bezig met klassement: "Ik heb mezelf een beetje verrast met deze zege"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Julian Alaphilippe (nog) niet bezig met klassement: "Ik heb mezelf een beetje verrast met deze zege"
Foto: © photonews

Ook in Argentinië heeft Deceuninck-Quick.Step al snel de champagne mogen ontkurken. Julian Alaphilippe won de tweede rit in de Ronde van San Juan. Een kleine verrassing voor de Fransman zelf.

Op de slotklim van 3e categorie ontbond Alaphilippe zijn duivels. Hij bleef uiteindelijk de Italiaan Consonni en ex-wereldkampioen Sagan voor. "De hele ploeg werkte fantastisch vandaag. Ik was erg gemotiveerd in de finale, maar had niet verwacht om alleen aan te komen", vertelde Alaphilippe bij zijn team.

Bevestiging van harde werk

"Ik heb mezelf een beetje verrast met deze zege. Ik ben natuurlijk blij en trots op deze zege, een bevestiging van mijn harde werk tijdens de afgelopen winter. Het is belangrijk om het seizoen goed te beginnen, dit geeft veel vertrouwen."

Dankzij zijn ritzege staat Alaphilippe tweede in het algemene klassement, na zijn ex-ploegmaat Fernando Gaviria. Maar dat houdt hem voorlopig nog niet bezig. "Het klassement is geen doel voor mij, ik kwam voor een ritzege. Natuurlijk wil ik een goede tijdrit neerzetten morgen, daarna bekijken we het dag per dag", aldus 'Loulou'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties