Mark Cavendish blijft geloven in zichzelf: "Gent-Wevelgem is al een tijd geen koers voor sprinters meer"

Mark Cavendish blijft geloven in zichzelf: "Gent-Wevelgem is al een tijd geen koers voor sprinters meer"

Zou Mark Cavendish zich de laatste keer dat hij nog eens gesprint heeft om een overwinning nog herinneren? Zijn vorige jaren als renner zijn door ziekte niet geweldig geweest. Toch blijft het geloof in eigen kunnen overeind, al mikt hij nu wel volledig op rittenkoersen.

"Op dit moment ben ik geen topsprinter, als je kijkt naar mijn laatste uitslagen. Toch beschouw ik mezelf nog altijd als de snelste sprinter van het peloton", zegt Cavendish aan Procycling. "Ik weet dat iedere sprinter dat beweert, maar ik geloof het ook echt."

TOTAAL ANDERE WEDSTRIJD

De renner van Dimension Data pakt de kalender wel anders aan dan hij vroeger deed. "De wedstrijden zijn dan ook veranderd. Neem nu bijvoorbeeld Gent-Wevelgem: dat is al een hele tijd geen koers voor sprinters meer. Dat is een totaal andere wedstrijd geworden."

Cavendish kan dus niet anders dan zijn conclusies trekken. Daarom zet hij vol in op rittenkoersen, in het bijzonder op de grootste van allemaal. "Eén ding is dus zeker: mijn seizoen zal volledig in het teken staan van de Ronde van Frankrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties