Net geen superstunt voor Remco Evenepoel: alleen ploegmaat Alaphilippe en Conti blijven Belgisch wonderkind voor in tijdrit Ronde van San Juan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 35 reacties
Net geen superstunt voor Remco Evenepoel: alleen ploegmaat Alaphilippe en Conti blijven Belgisch wonderkind voor in tijdrit Ronde van San Juan
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe heeft een dubbelslag beet in de Ronde van San Juan. De Fransman won de tijdrit en is de nieuwe leider. Dé prestatie kwam echter van Remco Evenepoel, die knap derde werd en opschuift naar de vierde plek in de stand.

Na een leuke kennismaking met Remco Evenepoel in de eerste twee ritten in lijn in de Ronde van San Juan mocht de Vlaams-Brabander zich opmaken voor zijn eerste tijdrit op het hoogste niveau. De renners moesten 12 kilometer afwerken. Een korte tijdrit, maar Evenepoel liet zich (opnieuw) opmerken. 

Evenepoel verbaast

Evenepoel, Europees kampioen en wereldkampioen tijdrijden bij de junioren, ging er meteen tegenaan en noteerde de snelste tussentijd na 6 kilometer. Zelfs latere winnaar Julian Alaphilippe deed daar 10" trager dan zijn 19-jarige ploegmaat.

Maar in het tweede deel van de tijdrit ging het nét iets minder, waardoor Evenepoel in dezelfde tijd als Valerio Conti (UAE Emirates) finishte. De Italiaan was slechts enkele honderdsten van een seconde sneller dan onze landgenoot. Uiteindelijk dook alleen Alaphilippe, gisteren nog ritwinnaar, onder de tijd van Conti en Evenepoel. Twee vliegen in één klap, want de Fransman is ook de nieuwe leider in Argentinië. 

Evenepoel finishte dus als derde en kan terugblikken op een erg knappe prestatie in zijn eerste tijdrit bij de profs. Hij hield onder meer gerenommeerde namen als Peter Sagan, Fernando Gaviria en Tom Bohli achter zich. In het algemene klassement staat hij vierde op 22 tellen van leider Alaphilippe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties