Niels Albert ziet druk als grootste vijand: "Als Mathieu geen wereldkampioen wordt, kan hij onmogelijk tevreden zijn over seizoen"

Redactie
| 26 reacties
Niels Albert ziet druk als grootste vijand: "Als Mathieu geen wereldkampioen wordt, kan hij onmogelijk tevreden zijn over seizoen"
Foto: © photonews

Niels Albert heeft genoten van de spannende ontknoping van de Wereldbeker in Hoogerheide. De ploegleider vindt het best indrukwekkend wat Toon Aerts dit seizoen allemaal doet, maar weet tegelijk ook dat er komende zondag in principe niks te doen is aan Mathieu van der Poel.

Zondag kregen we in Nederland voor een keer spanning, maar Van der Poel trok wel aan het langste eind. "Voor het eerst in maanden toonde Mathieu van der Poel tekenen van zwakte. Maar lang heeft het niet geduurd", vertelt Albert in zijn column in HLN. "Op een halve ronde reed hij een kloof van bijna 20 seconden toe. Tja, dan heb je gedaan met praten. Zonder ongelukken zal er ook zondag niks aan te doen zijn."

Na 3 wereldtitels op rij voor Van Aert is het zondag van moeten voor de Nederlander. "De grootste vijand van Mathieu wordt de druk. Hij is al maandenlang ongeslagen, wel, dan is het van moéten op het WK dit jaar. Iedereen mag zeggen dat Mathieu een geweldig seizoen maakt, en hij mag het zelf ook mooi vinden, maar als hij geen wereldkampioen wordt, kan hij onmogelijk tevreden zijn", zegt Albert. 

'Met lege handen'

En natuurlijk heeft ook Van Aert iets goed te maken. "Het straffe is dat er twee zijn die in Bogense moéten winnen. Waar Mathieu zijn seizoen kan afmaken, moet Wout zijn seizoen zien te redden. Ik zeg niet dat hij deze winter slecht was, en ik vind het knap hoe hij week na week blijft strijden, maar de realiteit is dat Wout vandaag met lege handen staat. Alleen als hij wereldkampioen wordt, kan hij nog tevreden zijn."

Maar Albert vindt de situatie helemaal anders dan vorig jaar. "Ook toen was Mathieu topfavoriet, maar het verschil was minder groot en Wout had zelf ook mooie crossen gewonnen. Bovendien kreeg Wout in Valkenburg een parcours dat hem beter lag. Bogense is altijd in het voordeel van Mathieu", besluit de ploegleider van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties