Niet enkel Lage Landen die dromen van medailles op WK veldrijden: "Een boost om Pidcock zo vaak op podium te zien"

Verenigd Koninkrijk hoopt op goud bij beloften op WK met Tom Pidcock

Niet enkel Lage Landen die dromen van medailles op WK veldrijden: "Een boost om Pidcock zo vaak op podium te zien"
Foto: © photonews

Uiteraard hopen België en Nederland om op het WK veldrijden in Bogense zoveel mogelijk medailles te verzamelen, maar diezelfde ambitie is aanwezig bij het Verenigd Koninkrijk. Bij de beloften hopen ze zelfs op goud. In die categorie gaat supertalent Tom Pidcock vol voor winst.

Matt Ellis, coördinator van het Britse veldrijden, blikt vooruit in een persbericht. "Ik ben heel tevreden met de consistente prestaties van onze Britse veldrijder", zegt Ellis. "Het geeft een boost aan het team om Tom Pidcock, Nikki Brammeier, Ben Tulett, Lewis Askey en Ben Turner zo vaak op het podium te zien doorheen het seizoen."

UITDAGER VAN ISERBYT

Pidcock heeft al een wereldtitel bij de junioren op zak en mikt nu even hoog bij de beloften. Hij is de grote uitdager van Eli Iserbyt. Aan het Deense Bogense heeft de Brit goede herinneringen. "Het parcours in Bogense maakte vorig jaar deel uit van de Wereldbeker, waar Pidcock won bij de beloften en Helen Wyman tweede was bij de dames elite."

Dat zou dus in het voordeel moeten spelen van Pidcock & co. "Er zijn een paar lichte aanpassingen doorgevoerd, maar we kennen de grote lijnen. We weten dat de weersomstandigheden een grote invloed zal hebben op hoe er gekoerst zal worden. We kunnen ons dus gepast voorbereiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties