Onderneemt UCI nog actie tegen Keisse? "Renners moeten zich ten allen tijde verantwoordelijk en gepast gedragen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 24 reacties

Iljo Keisse riskeert mogelijk nog actie van de UCI

Onderneemt UCI nog actie tegen Keisse? "Renners moeten zich ten allen tijde verantwoordelijk en gepast gedragen"
Foto: © SDG

Iljo Keisse is altijd wel in voor een grap, maar is mogelijk toch iets te ver gegaan toen hij in Argentinië een 'suggestieve pose' aannam op een foto. De zaak werd afgesloten zonder sanctie voor de renner, maar de UCI kan wel nog altijd actie ondernemen. Het is onduidelijk of het dat van plan is.

De UCI werd door Cyclingnews gecontacteerd voor een reactie en een woordvoerder omschreef het als volgt: "De UCI herinnert renners en hun ploegen eraan dat ze zich ten allen tijde verantwoordelijk en gepast moeten gedragen. Onfatsoenlijke gebaren of opmerkingen zijn schadelijk voor het imago en de reputatie van onze sport en komen niet overeen met onze waarden."

ARTIKEL 12.04.017

Waarna er nog aan werd toegevoegd: "Renners en alle licentiehouders moeten zich gedragen als professionals, of ze nu aan het koersen zijn of niet, of ze nu in hun thuisland zijn of in het buitenland." Artikel 12.04.017 van het UCI-reglement zegt dat diegenen die onder hun regels vallen, 'zich moeten gedragen volgen de principes van betrouwbaarhied, integriteit en fairplay.'"

Een inbreuk hierop kan beschouwd worden als het beschadigen van het imago en de reputatie van de UCI en het wielrennen. Indien dat de conclusie is, kan het zijn dat Keisse voor een disciplinaire commissie van de UCI moet komen. Maar de wielerinstantie wilde niet bevestigen of het al dan niet stappen gaat ondernemen.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties