Peter Sagan niet teleurgesteld door ereplaats: "Mijn vorm gaat erop vooruit"

Peter Sagan niet teleurgesteld door ereplaats: "Mijn vorm gaat erop vooruit"
Foto: © photonews

Dat ze binnenkort, in de wedstrijden waar hij vol op inzet, maar rekening houden met Peter Sagan. De kopman van Bora-Hansgrohe ziet zijn vormpeil gestaag groeien en dat is veelbelovend voor de rest van het seizoen. Dat hij in rit 2 van de Ronde van San Juan naast de zege greep, is dan niet zo erg.

De renners worden in Argentinië ferm op de proef gesteld. De weersomstandigheden speelden ook in de tweede etappe hun rol. "Het was alweer een hete dag in de Ronde van San Juan", getuigde Sagan achteraf. "Dat het aan de aankomstplaats bewolkt was, maakte het voor ons een beetje gemakkelijker."

GEEN SAMENWERKING

De rit naar de Alto Punta Negra was er eentje voor sterke mannen. Alaphilippe bleek de sterkste, Sagan moest genoegen nemen met de derde plaats. "Het hele team deed het schitterend. Ze reden aan een hoog tempo en controleerden de koers. Toen Alaphilippe aanviel in de laatste kilometers, was er geen echte samenwerking in de achtervolgende groep."

Toch was de drievoudig wereldkampioen uiteindelijk niet zo ver af van de zege. "Het was heel close aan de finish, maar Alaphilippe hield vol en kon winnen. Mijn vorm gaat erop vooruit, zoals het hoort in deze tijd van het jaar. Het zit dus allemaal wel goed en we blijven elke dag vechten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties