Remco Evenepoel verbaast opnieuw: "De zwaarste kilometer uit mijn leven"

Redactie
| 31 reacties
Remco Evenepoel verbaast opnieuw: "De zwaarste kilometer uit mijn leven"
Foto: © photonews

Wie gedacht had dat Remco Evenepoel zich alleen zou laten opmerken in de openingsrit van de Ronde van San Juan, zat totaal verkeerd. In de tweede rit, met aankomst op de lastige Alto Punta Negra, eindigde de Vlaams-Brabander knap 15e en mocht als beste jongere zelfs mee het podium op.

De dag kon niet stuk voor Evenepoel, want naast zijn 15e plek en ritzege voor ploegmaat Julian Alaphilippe mocht het supertalent mee het podium op als beste jongere. Dinsdag zal hij dus in een groene trui in het peloton te zien zijn.

'Geweldig gevoel'

"Het is een geweldig gevoel om voor het eerst met het team te winnen en hier in zo’n trui te mogen staan", citeert HLN Evenepoel. "Het was de zwaarste kilometer uit mijn leven. Ik wist dat ik mee moest op de slotklim. We wilden deze rit absoluut winnen. Of dat nu met mij of Julian was, maakte niet uit."

Op zijn Franse ploegmaat stond geen maat op de slotklim van 3e cateogrie. "Ik zag Alaphilippe vertrekken en dacht 'oef, nu moet ik gewoon zorgen dat ik mee ben met de rest'. Ik denk dat de groep nog net op de lijn terugkomt, de verschillen zullen dus wel niet groot zijn", aldus de 19-jarige youngster van Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties