Tsjech van Deceuninck-Quick.Step maakt grote comeback na een jaar: "Beweeglijkheid wordt nooit meer zoals vroeger"

Redactie
| 2 reacties
Tsjech van Deceuninck-Quick.Step maakt grote comeback na een jaar: "Beweeglijkheid wordt nooit meer zoals vroeger"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Petr Vakoc was 2018 een jaar om snel te vergeten. De Tsjech werd op trainingskamp aangereden door een vrachtwagen en moest een jaar lang revalideren. In de Ronde van San Juan maakt Vakoc zijn grote comeback.

Vakoc kwam in 2018 niet meer in actie, maar zag zijn aflopende contract toch verlengd worden. "Klinkt wellicht raar, maar ik vond het best een... leuk jaar", vertelt Vakoc in gesprek met HLN. "Op die eerste maand na het ongeval na, misschien. Die was echt pijnlijk. Maar eenmaal mijn revalidatie op gang, heb ik van elk moment, van elk stapje vooruit - hoe klein ook - genoten."

"En vooral veel tijd doorgebracht met familie en vrienden, waar ik anders weinig kans toe krijg", aldus de Tsjech. Al zal hij er mee moeten leven dat het nooit meer zoals vroeger zal gaan. "Mijn beweeglijkheid neemt met de dag toe, maar helemaal zoals voorheen wordt het nooit meer." 

Toch contractverlenging

Ondanks zijn aflopende contract en een kwakkelseizoen werd het contract van Vakoc toch verlengd. "Patrick Lefevere had me enkele dagen na het ongeval al gerustgesteld. 'Maak je geen zorgen, neem je tijd om te herstellen, we wachten op je'. Chic van hem. Maar ik moest hem natuurlijk wel bewijzen dat ik dat contract nog waard was." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties