Vader Adrie van der Poel zag het vorig jaar aankomen in Valkenburg: "Van die drie WK's is Mathieu maar één keer terecht geklopt"

Redactie
| 26 reacties
Vader Adrie van der Poel zag het vorig jaar aankomen in Valkenburg: "Van die drie WK's is Mathieu maar één keer terecht geklopt"

Wat als het nu toch nog misloopt zondag... 26 overwinningen dit seizoen, 31 sinds het vorige WK in Valkenburg. Slechts 2 keer won hij niet waar hij aan de start stond. Mathieu van der Poel kan in Bogense alleen maar verliezen. Dat beseft ook vader Adrie.

De veelvraat van het veldrijden moét zondag wereldkampioen worden. Het is cru om te zeggen, maar anders zou zijn seizoen niet geslaagd zijn. Of zou vooral de kers op de taart ontbreken. "Eigenlijk is het heel sneu", aldus Adrie van der Poel in HLN. "Wanneer je zoals Mathieu een schitterend seizoen rijdt en de concurrentie gaat met de wereldtitel lopen. Dan blijft er van dat seizoen maar weinig meer over."

"Ik denk niet dat Mathieu meer dan de voorgaande jaren gebrand is op de wereldtitel. Wel is hij zich bewust geworden van de waarde die een wereldtitel voor hem heeft", vervolgt zijn vader. In Tabor 2015 werd Van der Poel wereldkampioen bij de profs. Daarna moest hij drie keer op rij zijn meerdere erkennen in Wout Van Aert. Al speelde pech hem vaak parten. Denk maar aan het 'WK der lekke banden' in Bieles (2017). 

Valkenburg

"Van die drie WK's is Mathieu maar één keer terecht geklopt. Dat was in Valkenburg. Die andere twee keer heeft hij pech gehad. In Valkenburg was Wout van Aert beter", bekent Adrie. "Mathieu is 's avonds na het WK meteen vertrokken. Ik heb hem toen een week niet gezien. Ik heb hem een paar sms'jes gestuurd. Daar antwoordde hij maar half op. Dan weet ik dat het beter is om hem met rust te laten. Hij heeft het op zijn manier verwerkt."

Vorig jaar zag papa Van der Poel het een beetje aankomen in Valkenburg. "In de wedstrijden daarvoor was Mathieu alleen in de eerste koershelft heel goed. In de tweede helft was dat nog maar gewoon goed. Dan moest hij altijd knokken om zijn voorsprong te behouden. Dat is nu andersom."

"Zoals zondag in Hoogerheide. Je kunt zeggen dat hij met maar 15 seconden voorsprong is gefinisht op Toon Aerts. Maar die 15 seconden heeft hij in de laatste anderhalve ronde gemaakt", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties