Wielerplatform doet zijn intrede in e-sports: "Ik vond het zodanig beschamend voor mezelf"
Redactie
| 0 reacties

Stijn Steels beseft dat Zwift nooit de echte trainingen kan vervangen

Wielerplatform doet zijn intrede in e-sports: "Ik vond het zodanig beschamend voor mezelf"
Foto: © photonews

Met het onvoorspelbare Belgische weer is het logisch dat niet alle renners er altijd veel voor voelen om buiten te trainen. Een alternatief is dan Zwift, een online trainings-en wedstrijdplatform. Het wordt tegenwoordig zelfs gebruikt voor e-sports. Stijn Steels is er ook al goed mee weg.

De renner van Roompot gebruikt het al anderhalf jaar en geeft bij Sporza duiding over de simulatie. Bijvoorbeeld op vlak van het pelotongevoel. "Het is effectief zo dat, als je in het wiel rijdt, je minder vermogen moet leveren dan dat je op kop zou rijden. Er zullen wel systemen komen waar je de weg kan kiezen. Maar zoals het nu is, is het voor mij perfect."

Het is goed om je intensiteit te bewaren 

Steels is dus voorstander van Zwift, maar beseft dat het platform nooit wegtrainingen helemaal kan vervangen. "Het is goed om je intensiteit te bewaren. Maar je hebt lange duurtrainingen nodig in Spanje of gewoon in goed weer om echt klaar te staan voor het grote werk."

Daar kwam hij achter de eerste keer dat hij op Zwift zat en ook nog een wedstrijd reed die dag. "Op de rollen opgewarmd en een gelletje genomen. Ik was er helemaal klaar voor. We vertrokken en ik reed constant 400 watt. Ik werd er gewoon afgereden. Ik heb het nooit meer gedaan, want ik vond het zodanig beschamend voor mezelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties