Coaches van van Aert koesteren weinig verwachtingen voor WK: "Schier onmogelijke opdracht"

Coaches van van Aert koesteren weinig verwachtingen voor WK: "Schier onmogelijke opdracht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het moet bijzonder zijn voor Wout van Aert: eens naar het WK toeleven zonder echt de verwachting dat hij daar ook gaat triomferen. Want die is er niet, zelfs niet binnen zijn eigen team. Zijn mental en physical coach verwachten niet dat van Aert een nieuwe regenboogtrui binnenhaalt.

Ze komen allebei aan het woord in Het Laatste Nieuws. "We zullen het een heel leerrijk jaar noemen, in al zijn aspecten. Dat is op de langere termijn wel goed, maar met het WK in het vooruitzicht moet je dat niet willen. Vorig jaar was het ook niet altijd peis en vree. Maar toen ging het nog om een sportieve krachtmeting", zegt mental coach Rudi Heylen.

Wout heeft te veel gevechten met zichzelf moeten leveren 

Mental coach Rudi Heylen

Dit jaar dus niet? "Deze winter zijn er extrasportieve gevechtjes bij gekomen. Wout heeft daardoor iets te veel gevechten met zichzelf moeten leveren. Wout zal knokken, opgeven staat niet in zijn woordenboek. En dan ziet hij wel waar het schip strandt."

Ook physical coach Marc Lamberts ziet al die omstandigheden meespelen. "Door het piekeren of door de stress stond zijn hoofd er niet naar om strikt op zijn voeding te letten, of op alle andere kleine details die op het hoogste niveau het verschil maken tussen winnen en verliezen."

Wout was altijd de beste loper, dat is hij nu niet meer 

Physical coach Marc Lamberts

Er is ook de kwestie van het gewicht van van Aert. "Vier jaar geleden woog Wout 73,5 kilo. Nu is dat 80 kilo. Wout was altijd de beste loper. Dat is hij nu niet meer. Zondag staat Wout voor een schier onmogelijke opdracht. Als Mathieu van der Poel zijn normale niveau haalt, is de nieuwe wereldkampioen veldrijden gekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties