Dit had Remco Evenepoel nooit durven dromen: "Met oog op toekomst alleen maar goed dat ik een fout heb gemaakt"

Redactie
| 27 reacties
Dit had Remco Evenepoel nooit durven dromen: "Met oog op toekomst alleen maar goed dat ik een fout heb gemaakt"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft heel de wielerwereld voor de zoveelste keer verbaasd. Deze keer door knap derde te worden in de 12 kilometer lange tijdrit van de Ronde van San Juan. En dat in zijn 3e wedstrijddag bij de profs.

Geen tijdritfiets voor de renners, wel een glansprestatie voor Evenepoel. "Mijn eerste tijdrit bij de profs, met een gewone fiets dan nog. En meteen ook mijn eerste podium. Een superieure prestatie", vertelde Evenepoel bij HLN. "Ik hoopte op de top tien, maar derde? Neen, dat had ik nooit durven dromen."

De start was goed. Misschien zelfs iets té goed, want die furieuze openingskilometers moest hij in het tweede deel van de tijdrit bekopen. "In de eerste 3 of 4 kilometer kwam ik constant boven de 500 watt uit. Met de wind op kop heb ik dat moeten bekopen. Ik blies me op in dat eerste deel. In de laatste anderhalve kilometer verloor ik nog veel terrein. Julian reed ruim twintig seconden sneller."

Leren

Leergeld dat de 19-jarige Evenepoel moest betalen? "Anders was ik misschien tweede geweest. Maar hey, ik ben hier om te leren. Ik denk dat het, met het oog op de toekomst, alleen maar goed is dat ik een fout heb gemaakt. Dit neem ik mee naar mijn volgende tijdritten. Het was een wijze les."

Al bij al dus vooral een erg hoopgevende prestatie. "Mocht ik nu nipt hebben verloren, met pakweg acht tienden verschil, zou ik heel boos zijn geweest op mezelf. Nu kan ik alleen maar supertevreden zijn. Met mijn eigen prestatie en met de zege en leiderstrui van Julian. We gaan er nu alles aan doen om die te verdedigen. Het kan een schitterende week worden voor ons team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties