Kunnen de Belgen Mathieu Van der Poel kloppen? "Als hij op zijn normale niveau is, wordt hij wereldkampioen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 34 reacties

Erwin Vervecken over de kansen van de Belgen tegen Mathieu Van der Poel

Kunnen de Belgen Mathieu Van der Poel kloppen? "Als hij op zijn normale niveau is, wordt hij wereldkampioen"
Foto: © photonews

Mathieu Van der Poel gaat als topfavoriet het komende WK veldrijden in. De Nederlander moet optornen tegen een sterk Belgisch blok, maar dat maakt volgens meervoudig wereldkampioen Erwin Vervecken niet zoveel uit.

"Het is en blijft een individuele sport", aldus Vervecken als we vragen of de Belgen Mathieu in blok kunnen kloppen. "Wout heeft gewonnen vorig jaar en dat was voor 99% aan Wout te danken en misschien maar één procent aan die blitzstart van Merlier. Wout heeft bewezen dat hij toen de beste was, punt."

De Belgische selectie is in de breedte sterk, maar Van der Poel steekt er bovenuit. "Je mag nog met vijf, zes sterke Belgen zijn die in de top-tien zitten, maar als je dan de plaatsen twee tot acht bezet, maakt dat niets uit. Enkel wanneer Wout en Mathieu aan elkaar gewaagd zouden zijn, kan het Belgisch blok het verschil maken. Als Mathieu op zijn normale niveau is, is het niet meer dan logisch dat hij wereldkampioen zal worden."

Kans voor Wout?

Toch maakt hij nog een kanttekening. "Dat zeiden we vorig jaar ook en Wout won toch. Van Aert haalt het niveau van vorig jaar voorlopig niet. Het parcours is ook niet te vergelijken met Valkenburg. We wisten dat het daar kon gebeuren voor Wout."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties