Lotto-Soudal bekomt nog altijd van zware valpartij Jelle Wallays: "Hij slaagde er niet in om te praten"
Redactie
| 0 reacties

Valpartij Jelle Wallays had veel erger kunnen aflopen

Lotto-Soudal bekomt nog altijd van zware valpartij Jelle Wallays: "Hij slaagde er niet in om te praten"
Foto: © photonews

Er is goed nieuws over Jelle Wallays: na een nacht in observatie heeft hij het ziekenhuis mogen verlaten. Al krijgt hij wel platte rust voorgeschreven: voor tv kijken of weer met het vliegtuig naar huis reizen is het nog te vroeg. De schade had dan ook nog erger kunnen zijn.

Maarten Meirhaeghe schrok alvast van het voorval. "Toen ik Jelle zo zag liggen, doemde spontaan even het beeld van Wouter Weylandt bij me op. Hij slaagde er niet in om te praten. Dat waren toch bange minuten", erkent de ploegdokter van Lotto-Soudal in Het Laatste Nieuws.

VREES VOOR HERSENBLOEDING

Want uiteindelijk heb je er weinig controle over. "Je zit daar ergens in de pampa's, hebt nog drie kwartier voor de boeg naar het ziekenhuis en kan alleen maar stilletjes hopen dat er in die tijd geen verdere complicaties optreden. Stel dat hij onderweg een hersenbloeding had gekregen..."

Dat gebeurde gelukkig niet en in de privékliniek werd Wallays voorzien van de beste zorgen. "Een operatie bleek niet nodig. De hersenschudding is onder controle. De verloren en gebroken tanden zullen in België worden vervangen en behandeld. Ik houd hem hier nog een paar dagen in de gaten. Niet vroeger dan vrijdag keert hij terug naar huis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties