Paul Van Den Bosch gaat niet helemaal mee in theorie van coach van Wout van Aert

Paul Van Den Bosch gaat niet helemaal mee in theorie van coach van Wout van Aert

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wielercoach Paul Van Den Bosch laat zijn licht schijnen op de kansen van Wout van Aert om voor een vierde keer wereldkampioen te worden. Van Den Bosch vindt niet dat de titelverdediger zwaar in het nadeel is omdat hij nu meer weegt dan vroeger.

Dat is nochtans wat Marc Lamberts, physical coach van Wout van Aert, aanhaalt in HLN. "Er zijn atleten die maturiteit op latere leeftijd krijgen, die blijven ontwikkelen. We zien heel dikwijls renners die op hun 21ste nog frèle zijnen die daarna nog een pak meer body", schetst Van Den Bosch bij Sporza een algemeen beeld.

"Ik denk niet dat het zo abnormaal is. Sommigen zijn volgroeid op hun 21ste, bij anderen is dat op hun 26." De man die destijds Sven Nys trainde, denkt niet dat het extra gewicht bij van Aert zo doorslaggevend is. "Op een klimparcours zoals de Koppenberg is dat gewicht niet echt een voordeel. Maar als het gaat over crossen waar vermogen moet spelen, vormt dat geen nadeel."

DRIE MOGELIJKE WINNAARS

Wat zijn dan juist de verwachtingen van Van Den Bosch voor het WK? "We weten dat Wout op een WK steeds top is. Het seizoen was minder qua resultaten, maar dat heeft meer te maken met de sterkte van Mathieu dan met de zwakte van Wout. De grote favoriet blijft Mathieu, maar Toon Aerts heeft zich er tussen gezet. Ik verwacht een zeer spannende strijd met drie mogelijke winnaars."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties