Spanje doet inspiratie op in ons land: "We hebben de Belgische beker gekopieerd"

Spanje doet inspiratie op in ons land: "We hebben de Belgische beker gekopieerd"
Foto: © photonews

In ons land hebben we de Bingoal Cycling Cup, oftewel de Beker van België. Zoiets zagen ze in Spanje ook wel zitten en daarom hebben ze daar nu ook een bekercompetitie opgestart. Het wordt een regelmatigheidscriterium van formaat, want zelfs de Vuelta valt eronder.

De voorzitter van de Spaanse federatie, Luis Lopez Cerron, deed de plannen uit de doeken bij Cyclingnews. "We hebben het format van de Belgische, Italiaanse en Franse bekers gekopieerd. Misschien moeten we in de toekomst wel enkele dingen aanpassen."

Nuja, het is nu ook niet helemaal hetzelfde. De Bingoal Cycling Cup zal dit jaar bestaan uit amper acht koersen. In de Spaanse beker zijn liefst negentien wedstrijden van tel. Op drie koersen na zijn alle Spaanse wedstrijden voor profs akkoord om mee te doen voor de beker.

GROTE RONDE OPGENOMEN IN DE BEKER

Daar zitten zowel eendagskoersen bij als rittenkoers. Met de Vuelta telt zelfs een grote ronde mee voor het klassement van de beker. Dit moet dus gezien worden als een grote poging om het Spaanse wielrennen op te waarderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties