WK-ganger Xandro Meurisse en zijn teamgenoten weten wat van hen verwacht wordt

WK-ganger Xandro Meurisse en zijn teamgenoten weten wat van hen verwacht wordt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook voor Xandro Meurisse, die vorig jaar een uitstekende indruk liet op de internationale kampioenschappen, kan het seizoen beginnen. Wanty-Gobert laat deze week nog haast de voltallige ploeg opdraven. Is het niet op de Challenge Mallorca, dan is het wel in La Marseillaise.

De Challenge Mallorca begint al op donderdag en loopt tot zondag. Op die laatste dag staat in Frankrijk ook de eendagskoers La Marseillaise op het programma. Het is in Spanje dat Xandro Meurisse aan de slag zal gaan, al is het vooral om aan de conditie te werken.

OPBOUWEN RICHTING ALGARVE

Wanty heeft net een twaalfdaagse stage in Spanje afgewerkt. "We hebben gezien dat Guillaume Martin een sterke indruk gaf", zegt Hilaire Van der Schueren. "In Mallorca wachten enkele zware wedstrijden die op zijn maat zijn geschreven. Hij is omringd door een sterke ploeg. Xandro Meurisse maakt deel uit van die omkadering. Van Xandro verwachten we dat hij opbouwt richting Ronde van de Algarve."

In Frankrijk is er niet echt één specifieke kopman. "Loïc Vliegen is één van onze speerpunten in Marseillaise.  Op stage werd duidelijk dat hij in een meer dan degelijke vorm verkeert. Maar er is meer dan enkel Loïc. Aimé De Gendt, Tom Devriendt en Yoann Offredo kunnen dat parcours ook aan. En Odd Eiking finishte er vorig jaar meteen tweede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties