Brits feestje duurt voort met dank aan supertalent: "Nu geen druk meer voor Nikki Brammeier en Helen Wyman"
Redactie
| 1 reacties

Tom Pidcock haalt de druk er definitief af voor de Britten

Brits feestje duurt voort met dank aan supertalent: "Nu geen druk meer voor Nikki Brammeier en Helen Wyman"
Foto: © photonews

Het is redelijk verontrustend dat België na de junioren en beloften nog zonder gouden medailles staan. Komt er nog wel eentje aan op dit WK? Van zo'n vraagstuk heeft het Verenigd Koninkrijk geen last. Na de triomf van Pidcock is alles wat er nog bijkomt bonus voor de Britten.

"Ik vond dat het goed liep. Door een probleem aan het versnellingsapparaat moest ik van fiets wisselen. Voorts liep het wel goed", pakte Pidcock uit met een understatement. In de vierde ronde sloeg hij zijn slag. "In andere koersen maakte ik al eens een fout toen ik in iemands wiel zat. Het gaat beter als ik voorin rijd. Ik ging dus naar voren."

Iedereen had verwacht dat het zou sneeuwen 

Pidcock was tevreden met de omstandigheden in Bogense. "Ik hou van dit parcours. Iedereen had verwacht dat het koud zou zijn en zou sneeuwen, maar het was een toch een beetje modderig." Als je de regenboogtrui pakt, vind je natuurlijk alles tof. "Dit is de laatste trui die je dit seizoen kan pakken."

Na de wereldtitel van Tulett bij de junioren en Pidcock bij de beloften zijn de Britten aan volop aan het feest op het WK. "Er is nu geen druk meer voor Nikki Brammeier en Helen Wyman", blikt de wereldkampioen beloften al vooruit naar de elite dames.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties