Sven Vanthourenhout in de wolken met ereplaatsen: "Stuk voor stuk fantastische koers gereden"
Redactie
| 3 reacties

Sven Vanthourenhout looft prestaties Belgische junioren

Sven Vanthourenhout in de wolken met ereplaatsen: "Stuk voor stuk fantastische koers gereden"
Foto: © photonews

Vooraf ging België op het WK bij de junioren vol voor de gouden medaille, maar bondscoach Sven Vanthourenhout was helemaal niet ontgoocheld dat het enkel zilver en brons werd. Hij had lof voor wereldkampioen Tulett, maar zag ook zijn eigen jongens allemaal sterk presteren.

"Dit is mooi. Ik ben fier op die jongens. Stuk voor stuk hebben ze een fantastische koers gereden", gaf de bondscoach zijn renners een compliment. Het gaat dan niet alleen over de kopmannen. "Iemand als Belmans kon als eerstejaars op een gegeven moment ook in de top vijf rijden", stelde een tevreden Vanthourenhout vast bij Sporza.

Bevestigen is het moeilijkste wat er is 

Dit is ook veelbelovend naar de toekomst toe. "Zeggen dat we safe zitten, is altijd gevaarlijk. Bevestigen is het moeilijkste wat er is. Wat ze laten zien, is natuurlijk formidabel." Uiteindelijk liepen de verschillen nog groot op op dit parcours. "Op basis van gisteren, had ik dat niet kunnen zeggen. Dez ochtend was ik er vroeg bij, dan had ik wel onmiddellijk iets door. Na ronde één zag je ook al gaten vallen."

Wie ook iets formidabels uit zijn benen schudde, is Ben Tulett. "Ik had verwacht dat hij hier sterk zou zijn. Dat hij het op die manier zou doen, had ik niet durven voorspellen. Hij is een steengoede renner. Als je als eerstejaars wereldkampioen kan worden is dat sowieso het geval. En dan nog op die manier bevestigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties