? Tom Boonen geen fan van beroemde uitspraak van Michel Wuyts
Redactie
| 1 reacties

Tom Boonen wordt liever niet 'Tommeke' genoemd

? Tom Boonen geen fan van beroemde uitspraak van Michel Wuyts

Ergens kan hij er natuurlijk wel mee lachen, maar een voorstander is Tom Boonen toch niet. De oneliner waar Michel Wuyts mee uitpakte tijdens het becommentariëren van het WK in Madrid in 2005, is niet meteen de meest favoriete quote van Tom Boonen.

Dat zegt de toprenner van weleer in Humo, naar aanleiding van de reportage van Belga Sport over de dag dat hij wereldkampioen werd. Toen Boonen in de laatste rechte lijn naar de kop van het peloton spurtte, ontlokte dat bij Wuyts de uitspraak: 'Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?'

"Die is wel goed blijven plakken", moet Boonen erkennen. "Zelf ben ik er geen fan van. 'Tommeke' hoor ik sowieso niet graag. Ik meet 1 meter 94. Maar het is wat het is. Ik heb me er bij neergelegd dat ik er nooit meer vanaf raak."

WK'S GEMIST DOOR KNIE

Het bleef overigens ietwat onverwacht bij die ene wereldtitel. "Uitgerekend de twee WK's met een parcours op mijn maat heb ik moeten missen door mijn knie: in 2010 toen Hushovd won en in 2011 met Cavendish als winnaar. In Qatar, op het eind van mijn carrière, had ik ook de benen om te winnen, maar zaten we veel te vroeg vooraan in de sprint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties