Cant of van der Poel? Christophe Roodhooft duidt de mooiste wereldtitel aan

Cant of van der Poel? Christophe Roodhooft duidt de mooiste wereldtitel aan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De gebroers Roodhooft hebben er wel een erg succesvol WK opzitten. Met Ben Tulett, Sanne Cant en Mathieu van der Poel hebben ze drie wereldkampioenen in de rangen. Het is dus niet zo evident om tussen die titels er de mooiste uit te kiezen.

Christophe Roodhooft geniet vooral met volle teugen. "We zijn al tien jaar bezig met WK's en hebben er al redelijk veel gewonnen", zegt Roodhooft aan Sporza. "Maar nu winnen we er 3 van de 5. Waarschijnlijk zullen we dit niet meer meemaken. Ik zal niet zeggen dat we op het toppunt van ons kunnen zitten, maar nu is iedereen wakker en zal het steeds moeilijker worden."

SUBLIEME CANT

Hij doet toch een poging om de mooiste wereldtitel aan te duiden. "Zaterdag zou ik die van Cant gezegd hebben, zondag die van Mathieu. Zijn eerste ronden waren niet denderend, maar dan herpakte hij zich fenomenaal en zagen we de Mathieu van de voorbije maanden. Maar ik ga toch voor Sanne. Visueel nam ze het op tegen een overmacht. En dan heeft ze het op een sublieme manier afgewerkt."

Toch is de grootste droom van de broertjes Roodhooft misschien wel om Mathieu zo lang mogelijk te houden. "Mathieu ligt nog tot 2023 onder contract. Het is al 10 jaar mooi. Als er nog 10 jaar bij kan, dan zijn we al een eind weg. Misschien is dat wel de mooiste ambitie: Mathieu bij ons houden zolang hij koerst, zoals Museeuw en Boonen bij Lefevere."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties