Christian Prudhomme heeft slecht nieuws voor het dameswielrennen: "Het is een 'neen'"

Christian Prudhomme heeft slecht nieuws voor het dameswielrennen: "Het is een 'neen'"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het dameswielrennen krijgt steeds meer aandacht en organisatoren van allerlei wedstrijden houden dan ook vaak een vrouweneditie van hun koers. In Frankrijk heb je 'La Course', maar dat is niet bepaald hetzelfde dan de Tour. Een Tour voor vrouwen organiseren in juli is onmogelijk, aldus Prudhomme.

ASO-directeur Christian Prudhomme sprak zich over de kwestie uit op het Eurosport-programma Bistrot Vélo. Volgens hem kan er geen meerdaagse Ronde van Frankrijk voor vrouwen georganiseerd terwjil ook de mannen aan hun Tour bezig zijn. "Het is een 'neen'. Ik zou niet weten hoe we een tweede evenement zouden moeten organiseren tijdens de Tour. Het is onmogelijk."

DAMESWIELRENNEN ONTWIKKELEN

Het is wel zonde dat de ASO zo niet het voortouw lijkt te nemen in het opwaarderen van het dameswielrennen. "We organiseren veel andere wedstrijden en we willen het dameswielrennen ontwikkelen", benadrukt Prudhomme.

Maar een grote ronde voor vrouwen in juli kan dus niet. "Eenvoudigweg omdat we niet weten hoe we dat moeten doen tijdens de Ronde van Frankrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties