Herygers tempert de voorbarige kritiek: "Het zijn nog altijd de veldrijders die de koers maken"

Herygers tempert de voorbarige kritiek: "Het zijn nog altijd de veldrijders die de koers maken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het ene WK veldrijden is nog maar pas afgelopen en het volgende gaat al over de tongen. Het parcours van dat kampioenschap is immers on line gepubliceerd en het dreigt een snelheidsrace te worden. Paul Herygers is echter van mening dat het verloop van de koers nog altijd afhangt van de veldrijders.

Al zit er wel een tegenstrijdigheid in het feit dat het WK 2020 georganiseerd zal worden aan het vliegveld van het Zwitserse Dübendorf, erkent Herygers bij Sporza. "Als ik aan een vliegveld denk, zie ik een totaal vlak parcours voor mij. En wie Zwitserland hoort, denkt aan bergen, koebellen en een enorme sfeer op veldritten."

Toch hoeven het volgend jaar niet noodzakelijk saaie crossen te worden. "Het zijn nog altijd de veldrijders zelf die de koers maken. Toen we in Bogense aankwamen en een kijkje namen op het parcours, vonden we dat ook maar een droevige bedoening. Maar de renners hebben het WK zelf ingekleurd door er een mooie strijd van te maken."

OMLOOP OVERBODIG

Herygers verwacht in 2020 dan ook een gelijkaardig scenario. "De veldrijders zelf spelen de hoofdrol, een omloop is eigenlijk overbodig. Er is altijd strijd op een WK en in Zwitserland zal dat volgend jaar niet anders zijn", voorspelt de wereldkampioen van 1994.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties