Mathieu van der Poel te gast in Dwars door Vlaanderen, ploeg van Nuyens afgetroefd door Belgische teams

Mathieu van der Poel te gast in Dwars door Vlaanderen, ploeg van Nuyens afgetroefd door Belgische teams
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dwars door Vlaanderen is de volgende Vlaamse eendagskoers die zijn wildcards heeft uitgedeeld. Eentje gaat naar het Corendon-Circus van Mathieu van der Poel. Ook Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Gobert zullen present tekenen. In tegenstelling tot Roompot-Charles.

De mannen van Roompot waren er vorig jaar ook al niet bij. De fusie met Sniper Cycling heeft daar dus niets aan kunnen veranderen. Drie van de zeven wildcards gingen naar Belgische ploegen. Dat ook Corendon-Circus daarbij is, betekent dat Mathieu van der Poel aan de start zal staan.

MATHIEU HEEFT DEELNAME BEVESTIGD

De kersverse wereldkampioen veldrijden had eerder al laten weten dat hij Dwars door Vlaanderen zou rijden, indien zijn ploeg uitgenodigd zou worden. Ook het CCC van Van Avermaet zal van de partij zijn. Net als uiteraard Deceuninck-Quick.Step. De ploeg van Lefevere zag de voorbije twee jaar Yves Lampaert de bewuste wedstrijd winnen.

Hiernaast kregen ook drie Franse teams en één Israëlische ploeg goed nieuws van de organisatie. De vier resterende wilcards gingen immers naar Cofidis, Direct Energie, Vital Concept-B&B Hotels en Israel Cycling Academy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties