Mathieu van der Poel wil liefst van al onmiddellijk weer koersen: "Mijn feestje was zondag op het podium"

Mathieu van der Poel wil liefst van al onmiddellijk weer koersen: "Mijn feestje was zondag op het podium"
Foto: © photonews

De man van de grote braspartijen zal hij waarschijnlijk nooit echt worden. Hoeft ook niet. Mathieu van der Poel geniet op zijn eigen manier van zijn wereldtitel. Hij koestert vooral het moment waarop hij weer die regenboogtrui om kon doen. En voorts wil hij vooral fietsen.

Op zijn persconferentie in Amsterdam legde van der Poel aan HLN uit dat een hele reeks huldigingen niet perse hoeft. "Mijn feestje was zondag op het podium. Een mooier moment om te vieren is er niet. De aandacht voor de wereldtitel is wel leuk, maar eigenlijk ga ik het liefst gewoon verder met waar ik mee bezig ben. Fietsen dus."

Ik kijk uit naar mijn eerste cross in het regenboogshirt 

Mathieu van der Poel

Van der Poel benadrukt wel dat hij er echt wel van geniet. "Ik geniet van de nieuwe fiets die ik nu krijg. En van de andere nieuwe spullen: mijn trui, mijn uitrusting. Ik kijk uit naar mijn eerste cross in het regenboogshirt woensdag in Maldegem."

Phillip Roodhooft verwoordt het als volgt: "De wereldtitel heeft bij Mathieu meer voor opluchting gezorgd dan voor euforie. Dat is prima. Mentaal gezien kon hij geen betere boost krijgen om straks aan het wegseizoen  te beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties