Niels Albert heeft raad voor Wout van Aert: "Ik zou maar tien crossen rijden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 23 reacties

Niels Albert raadt Wout van Aert aan alles op het voorjaar te zetten

Niels Albert heeft raad voor Wout van Aert: "Ik zou maar tien crossen rijden"
Foto: © photonews

Nu het duidelijk is dat Wout van Aert slechts de tweede of misschien zelfs derde beste man in het veld is, rijst hier en daar de vraag of hij nog wel lang gaat doorgaan met cyclocross. Niels Albert heeft respect voor de vechtlust van van Aert, maar raadt hem aan eens vol voor het voorjaar te gaan.

Albert heeft het erover in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Wout gaat niet vluchten, dat kan ik jullie garanderen. Hij kiest nooit voor de gemakkelijke weg. Ik heb hem nooit zijn kop zien laten hangen. Ook dit seizoen is hij altijd strijdvaardig gebleven. Wout is geen opgever."

Als ik van Aert was, zou ik het volgende winter anders doen 

Niels Albert

Anderzijds is de realiteit wat ze is en dat brengt Albert op een idee. "Als ik Wout van Aert was, dan zou ik het volgende winter anders doen. Ik zou een keer alles op het voorjaar zetten. Ik zou maar tien crossen rijden. Ik zou koersen tot september, rust nemen in oktober en dan in november opnieuw beginnen te trainen om in de kerstperiode wat te crossen."

Het zou een merkwaardige indeling van de kalender zijn. Of niet? "Dat heeft niks te maken met niet meer willen of niet meer durven crossen, maar met kansen aangrjipen. Wout zit straks in een WorldTour-ploeg waar hij alle mogelijkheden krijgt om zich tot in de puntjes voor te bereiden op de klassiekers: hij moet dat voor zichzelf een keer doen, om te zien waar zijn limieten liggen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties