Sky onder druk: februari maand des oordeels voor voormalig ploegdokter

Sky onder druk: februari maand des oordeels voor voormalig ploegdokter

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een zaak waar al een hele tijd niets meer over te horen viel, belooft deze maand de gemoederen weer op te laaien. Het draait allemaal om Richard Freeman, ex-ploegdokter van Team Sky en de Britse federatie. Hij moet zich verantwoorden over mogelijk gesjoemel met testosteron.

In 2011 zijn er bij de Britse wielerfederatie en Team Sky gels geleverd die testosteron bevatten en daarvoor moet Freeman zich deze maand verantwoorden tijdens verschillende verhoren voor een medische commissie. In het ergste geval kan die hem het recht ontzeggen om zijn beroep verder uit te oefenen.

NIEUWE DEUK VOOR REPUTATIE?

Freeman werkte van 2009 tot 2015 voor beide organisaties. In 2015 nam hij ontslag bij Sky en ging hij enkel nog voor de Britse bond werken. Wat kan nu een eventueel gevolg zijn voor Team Sky? Het is vooral de reputatie van de wielerploeg dat een nieuwe deuk kan krijgen.

Het spreekt voor zich dat indien er een inbreuk wordt vastgesteld tegen de anti-doping, dreigt dat zeker een negatief effect te hebben op de uitstraling van de wielerformatie. Zeker indien een renner van Sky betrokken partij zou zijn. Er zijn immers nog andere controversiële verhalen met betrekking tot Sky die de voorbije jaren de ronde deden. Onder meer ging het daarbij over Bradley Wiggins.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties