Sprintersgeweld zal er in Ronde van Frankrijk enigszins anders uitzien: "Het is perfect zo"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Arnaud Démare kan er perfect mee leven dat hij naar de Giro en niet de Tour gaat

Sprintersgeweld zal er in Ronde van Frankrijk enigszins anders uitzien: "Het is perfect zo"
Foto: © photonews

Het zal toch even wennen zijn als we deze zomer naar de Tour kijken: bij de kandidaat-winnaars voor de vlakke etappes zal er geen spoor zijn van Arnaud Démare. Zijn ploeg Groupama-FDJ zet in de Tour alles op Pinot. Démare gaat de Ronde van Italië rijden.

Al zijn er volgens de sprinter zelf nog wel andere redenen. "Ik ben helemaal niet ontgoocheld", zegt Démare aan Ouest France. "Zowel ikzelf als het team hebben ervoor gekozen om naar de Giro te gaan. Eerlijk waar: het is perfect zo."

In de Tour zou hij over niet veel ploegmaats beschikken om de sprint aan te trekken en dan is er nog het parcours. "Het is een behoorlijk uitdagende route, met de ene dag een bergrit, de volgende dag een sprint en dan een rit in het middelgebergte. Ik zou me de hele tijd moeten aanpassen en dat ligt me niet goed."

Als ik naar de Tour ga, is het om te winnen 

Arnaud Démare

Een renner als Démare start natuurlijk ook met ambitie, in welke koers dan ook. "Als ik naar de Tour ga, is het om te winnen. Wat niet wil zeggen dat ik mij daar niet in staat toe acht, maar het parcours is niet in mijn voordeel. Het is ook wegens die reden dat ik de voorkeur gaf aan de Giro. Toen de ploeg zei dat dit ook hun voorkeur was, was het zo helder als een klontje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties