Tiesj Benoot houdt slag om de arm: "Ik ben niet getrouwd met Lotto-Soudal"

Tiesj Benoot houdt slag om de arm: "Ik ben niet getrouwd met Lotto-Soudal"
Foto: © photonews

Al sinds de beloften rijdt Tiesj Benoot voor Lotto-Soudal. Het is moeilijk om hem in te beelden in een truitje van een andere WorldTour-ploeg. Onze landgenoot staat ook niet weigerachtig tegenover een verlengd verblijf, maar wil toch eens zijn opties verkennen.

Zijn contract loopt na dit seizoen af. "Bijtekenen is zeker een optie, maar het lijkt mij interessant om ook eens te kijken naar wat de andere ploegen in petto hebben. Iedereen wil toch weten hoe goed hij in de markt ligt", redeneert Benoot in Het Nieuwsblad. "Ik ben niet getrouwd met Lotto-Soudal."

NOG GEEN KLASSEMENTSAMBITIES

Nochtans lijken de Belgische loterijploeg en Benoot een perfecte 'match'. "Om je als renner te ontplooien, zit je nergens beter dan bij Lotto-Soudal. Tenzij je ronderenner wil worden." Maar dat is niet het geval. Nog niet. "Ooit wil ik misschien eens mikken op een klassement in een grote ronde. Misschien doe ik dat pas op mijn dertigste, zoals Geraint Thomas."

Dit jaar stelt Benoot nog andere doelen. De polskneuzing die hij opliep in de Ronde van San Juan, baart hem weinig zorgen. "Mocht de Omloop Het Nieuwsblad deze week al worden gereden, had ik gevloekt. Maar tegen dat het voorjaar echt begint, mag de tape weer de kast in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties