Trainer en ploegleider Evenepoel nemen zijn verwezenlijkingen onder de loep: "Dé uitschieter van deze ronde"

Trainer en ploegleider Evenepoel nemen zijn verwezenlijkingen onder de loep: "Dé uitschieter van deze ronde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

En of Remco Evenepoel tijdens zijn debuut in de Ronde van San Juan indruk heeft gemaakt. Niet enkel op de buitenwereld, maar ook op de mensen van binnen de ploeg. Trainer Koen Pelgrim en ploegleider Klaas Lodewyck trakteren hem op applaus.

De inspanningen die de renner leverde tijdens de tijdrit en de klim naar de Colorado, doen het beste verhopen voor de toekomst. "Zo'n tijdrit liegt nooit", stelt Lodewyck in Het Laatste Nieuws. "Het leverde dé uitschieter van deze ronde op. Sagan, die misschien niet vol heeft gereden maar wel kapot over de finish kwam, hield hij achter zich."

NIET GEWEND OP HOOGTE TE TRAINEN

Al was dat misschien zelfs niet zijn beste prestatie. "Toch kwam ik zelf nog meer onder de indruk van zijn Alto Colorado-klim. De top tien werd hoofdzakelijk bezet door jongens die het gewend zijn om te leven en te trainen op grote hoogte. Remco is dat niet", haalt Lodewyck terecht aan.

Evenepoel erkende zelf wel een aantal foutjes te hebben gemaakt. Geen ramp volgens Pelgrim. "Fouten zijn geen doodzonden, niemand wordt er slechter van. Integendeel. Wie geen fouten maakt, krijgt ook geen oplossingen aangereikt voor het geval ze opnieuw worden begaan. En weet dus niet hoe hij zich, bij herhaling van de situatie, moet gedragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties