Besef dringt door bij Van Avermaet: "Misschien niet laatste kans, maar begin toch ouder te worden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Van Avermaet realiseert zich dat er geen massa's kansen op wereldtitel meer komen

Besef dringt door bij Van Avermaet: "Misschien niet laatste kans, maar begin toch ouder te worden"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet wordt met recht en reden aanzien als één van de toppers in het peloton, maar één ding moet hij wel toegeven: stilaan beginnen de jaren wel te wegen. Wat betekent dat het aantal kansen om zijn resterende grote doelen te realiseren toch begint af te nemen.

Hoewel zijn CCC-truitje er niet mis uit ziet, zou Van Avermaet ook niet misstaan in de regenboogtrui. Maar komt het nog zover? Dit jaar misschien in Yorkshire? "Het is misschien niet mijn laatste kans, maar ik begin toch ook ouder te worden. Als je een goed parcours treft, moet je er je voordeel mee doen. Dat is Yorkshire zeker", bevestigt Van Avermaet aan Cyclingnews.

Het WK van 2019 gaat overigens een erg lange koers worden. De deelnemers moeten 284,5 kilometer afhaspelen. Meer dan anders op een kampioenschap. "Dat is iets wat in mijn voordeel speelt. Ik ga heel gemotiveerd zijn om daar een goed resultaat te halen."

TOURSTART IN BRUSSEL MOTIVEREND

Voorts zijn er natuurlijk de klassiekers als belangrijke koersen. En de Tour. "Het is de eerste keer dat het zo dicht bij huis komt. Dat motiveert mij altijd. Vorig jaar kende ik een geweldige Tour. Voor de sponsors is het de grootste koers van het jaar, het is dus een enorm groot doel."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties