Besef dringt door bij Van Avermaet: "Misschien niet laatste kans, maar begin toch ouder te worden"

Besef dringt door bij Van Avermaet: "Misschien niet laatste kans, maar begin toch ouder te worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet wordt met recht en reden aanzien als één van de toppers in het peloton, maar één ding moet hij wel toegeven: stilaan beginnen de jaren wel te wegen. Wat betekent dat het aantal kansen om zijn resterende grote doelen te realiseren toch begint af te nemen.

Hoewel zijn CCC-truitje er niet mis uit ziet, zou Van Avermaet ook niet misstaan in de regenboogtrui. Maar komt het nog zover? Dit jaar misschien in Yorkshire? "Het is misschien niet mijn laatste kans, maar ik begin toch ook ouder te worden. Als je een goed parcours treft, moet je er je voordeel mee doen. Dat is Yorkshire zeker", bevestigt Van Avermaet aan Cyclingnews.

Het WK van 2019 gaat overigens een erg lange koers worden. De deelnemers moeten 284,5 kilometer afhaspelen. Meer dan anders op een kampioenschap. "Dat is iets wat in mijn voordeel speelt. Ik ga heel gemotiveerd zijn om daar een goed resultaat te halen."

TOURSTART IN BRUSSEL MOTIVEREND

Voorts zijn er natuurlijk de klassiekers als belangrijke koersen. En de Tour. "Het is de eerste keer dat het zo dicht bij huis komt. Dat motiveert mij altijd. Vorig jaar kende ik een geweldige Tour. Voor de sponsors is het de grootste koers van het jaar, het is dus een enorm groot doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties