Campenaerts vindt niet dat hij iets buitengewoons doet: "Zalige recuperatiemaaltijd na zes uur op de fiets"

Campenaerts vindt niet dat hij iets buitengewoons doet: "Zalige recuperatiemaaltijd na zes uur op de fiets"
Foto: © photonews

Waar anderen stilletjes aan op gang komen met een paar wedstrijdjes in Zuid-Europa, heeft Victor Campenaerts gekozen voor een doorgedreven stage in Namibië. En het is ginder menens, het is diep gaan. De renner van Lotto-Soudal vindt het erbij horen.

Bij VTM Nieuws gingen ze eens poolshoogte nemen van de avonturen van Campenaerts in Nambië. Hij ziet het niet zozeer als een speciale onderneming. "Ik beschouw het zelfs niet als een opoffering. Ik beschouw dit als mijn job", zegt Campi over zijn merkwaardige stage.

Al geeft hij wel toe: als de dag erop zit, is hij daar dikwijls niet kwaad voor. "Als je een bureaujob doet, ben je ook blij als je je in de zetel kan zetten als je thuiskomt. Zo vind ik zalig om te genieten van een recuperatiemaaltijd na zes uur op de fiets te zitten."

FRIS IN TIRRENO

De eerste wedstrijd die hij dit seizoen gaat rijden, is de Tirreno-Adriatico. Daar is het meteen ook de bedoeling om uit te pakken en wie weet voor een eerste overwinning te gaan. "In de Tirreno-Adriatico moet ik fris aan de start van de laatste tijdrit staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties