Froome koestert ambities die de Tour overstijgen

Froome koestert ambities die de Tour overstijgen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Christopher Froome ook op zijn 33ste nog altijd grote ambities heeft, moge duidelijk zijn. Dat gaat dan vooral over een vijfde eindzege in de Tour. Maar volgend jaar is het weer tijd voor misschien het enige evenement dat de Tour overstijgt: de Olympische Spelen.

Froome bevestigt in La Gazzetto dello Sport dat hij in 2020 wil deelnemen aan de wegrit van de Olympische Spelen in Tokio. Op het klimparcours in Japan zou Froome wel eens in aanmerking kunnen komen voor winst. Al is het eendagswerk niet meteen zijn specialiteit.

Ik zal iets moeten veranderen aan mijn voorbereiding 

Christopher Froome

"Ik heb het nog niet goed gedaan in de klassiekers", is de renner van Sky zich ervan bewust. Om in Tokio succesvol te kunnen zijn, zal hij dus één en ander moeten aanpassen. "Ik zal iets moeten veranderen aan mijn voorbereiding. Ik zal ook anders moeten koersen."

Ervaring opdoen tijdens een groot kampioenschap zou al geen slechte zaak zijn. Daarom hoopt Froome er dit jaar bij te zijn op het WK in Yorkshire. "Ik wil daar in topvorm zijn", bevestigt de Brit. "Maar ik moet niet noodzakelijk de kopman zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties