"Geen nieuwe Sanne Cant of Jolien D'hoore" - Voormalig wielerkampioene trekt aan de alarmbel

"Geen nieuwe Sanne Cant of Jolien D'hoore" - Voormalig wielerkampioene trekt aan de alarmbel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een drievoudig wereldkampioene in het veld, verschillende specialistes op de piste: het Belgische vrouwenwielrennen lijkt het meer dan behoorlijk te doen. Maar is dat wel zo? Niet volgens Heidi Van De Vijver. Zij vreest voor het grote niets, eens de huidige generatie wegvalt.

Van De Vijver heeft overigens wel recht van spreken als één van onze oud-kampioenes. Ze werd tijdens haar active carrière tweemaal Belgisch kampioene in de wegrit en won de Ronde van Vlaanderen. In het werk tegen de klok behaalde ze drie nationale titels.

Ze ziet de toekomst van het Belgische dameswielrennen niet rooskleurig in. "Over enkele jaren koersen Jolien D'hoore, Sanne Cant en Ann-Sophie Duyck niet meer. In mijn ogen staat er geen nieuwe lichting op", zegt Van De Vijver in Het Nieuwsblad. "We hebben straks geen nieuwe Sanne Cant of Jolien D'hoore."

2 NA 12

Er is dus heel wat werk aan de winkel op vlak van doorstroming van nieuw talent. Zo dreigt België zonder vrouwelijke toppers komen te zitten. Is het inmiddels vijf voor twaalf? "Het is eigenlijk al twee na twaalf. Er moet dringend iets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties