Greg Van Avermaet meer dan tevreden: "Blij dat het harde werk van de afgelopen maanden geloond heeft"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Greg Van Avermaet meer dan tevreden: "Blij dat het harde werk van de afgelopen maanden geloond heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft niet lang moeten wachten op een eerste seizoenszege. De derde rit van de Ronde van Valencia was een prooi voor onze landgenoot van CCC. "Ik voelde me erg sterk vandaag", aldus Van Avermaet.

"Ik ben heel erg blij met deze overwinning, mijn eerste individuele zege in Valencia na winst in de ploegentijdrit in 2017 en 2018", vertelde Van Avermaet bij zijn team. "Het is altijd leuk om het seizoen met een overwinning te starten. En al zeker op dit soort parcours. Ik voelde me erg sterk vandaag en bovendien leverde het team geweldig werk."

Van Avermaet was één van de favorieten voor deze rit. De voorbereiding en de winter van onze landgenoot verliepen dan ook prima. "Je hoopt na het trainingskamp goede benen te hebben, maar daar ben je nooit zeker van. Mijn vorm was er vandaag, dus al het harde werk van de afgelopen maanden heeft zich uitbetaald."

Valverde en Trentin achter Van Avermaet

Met onder meer Trentin en Valverde liet Van Avermaet enkele mooie namen achter zich. "Ik keek vooral naar Valverde omdat hij op zo'n aankomst altijd sterk is. Bovendien waren er nog enkele sterke sprinters. Het feit dat ik een betere klimmer ben, speelde in mijn voordeel", aldus de CCC-renner, die ook nog zijn ploegmaats loofde voor het geleverde werk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties