Indrukwekkende Greg Van Avermaet schiet raak in de Ronde van Valencia
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 34 reacties

Greg Van Avermaet wint de derde etappe in de Ronde van Valencia

Indrukwekkende Greg Van Avermaet schiet raak in de Ronde van Valencia
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft de derde rit in de Ronde van Valencia gewonnen. De CCC-renner bleef na een leuke en lastige etappe met een machtige sprint Europees kampioen Matteo Trentin achter zich.

De derde rit in de Ronde van Valencia heeft een eerste zege voor Greg Van Avermaet in de kleuren van CCC opgeleverd. De Waaslander was de sterkste na een sprint met een uitgedund peloton. 

Met Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) was er een landgenoot die de vlucht van de dag kleurde, maar het venijn zat in de staart van de etappe met een klim van 5 kilometer aan gemiddeld 5%. Van Hecke was misschien wel de meest bedrijvige van het gezelschap vooraan, maar toen de klassementsrenners hun duivels ontbonden, was de ex-Belgische kampioen er aan voor de moeite. 

Straffe Greg

Met Ben Hermans was er een andere landgenoot die het vuur aan de lont stak. Maar alles bleef samen in een uitgedund peloton en een sprint moest over winst beslissen. Van Avermaet ging van heel erg ver aan, maar Trentin - de winnaar van gisteren - kreeg alleen het achterwiel van Van Avermaet te zien. De Italiaan werd tweede, wereldkampioen Valverde vierde. 

De Noor Boasson Hagen blijft leider in Valencia. 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties