Roelandts kijkt zich de ogen uit als ploegmaat van Valverde: "Daar maken ze zich allemaal niet druk om"

Roelandts kijkt zich de ogen uit als ploegmaat van Valverde: "Daar maken ze zich allemaal niet druk om"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De stijl van zijn nieuwe ploeg zit Jürgen Roelandts helemaal gegoten: super relaxed, zich eigenlijk nergens druk over maken. Het gegeven stress lijkt haast onbestaande binnen Movistar. Enkel voordelen aan de transfer voor Roelandts dus, want ook hij wordt nu in Spanje fel toegejuicht.

De ex-renner van Lotto en BMC getuigt in Het Nieuwsblad over de gemoedelijke sfeer bij Movistar. "Spaanse stijl. Geen druk, alles op het gemak. Ik schrok ervan", moet Roelandts toegeven. "Ik dacht: Movistar, topploeg, dat wordt stress. Niets daarvan."

NEUTRALE START GEMIST

Hij geeft meteen ook een zeer frappant voorbeeld. "In Mallorca vorige week kwam ik als eerste renner van de ploeg uit de bus en zie ik plots het peloton passeren. De neutrale start was al gegeven. Op dat moment zaten er dus nog zes andere renners in de bus. Daar maken ze zich allemaal niet druk om."

Roelandts heeft intussen ook wereldkampioen Valverde beter leren kennen. "Hij valt me duizend procent mee. Zeer los in de omgang. En: een ster in Spanje. De taferelen die je in Vlaanderen had aan de bus van Boonen, heb je hier in Spanje. Toen ik vorige week een berg opreed, werd ik plots toegejuicht. Alleen omdat ik een shirt van Movistar aan had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties