Campenaerts over zijn opmerkelijke stage in Namibië: "Nul komma nul aanpassing nodig"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Campenaerts over zijn opmerkelijke stage in Namibië: "Nul komma nul aanpassing nodig"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts woont en traint als voorbereiding op het wielerseizoen maar liefst twee maanden in het Afrikaanse Namibië. Hij vindt er uitstekende trainingsmogelijkheden en moest zich minder hard aanpassen dat verwacht.

"Veel fietsers kom je hier niet tegen", zegt Campenaerts in Het Laatste Nieuws. "Af en toe zie ik mensen raar kijken, ik denk niet dat ze echt weten wat ik aan het doen ben. Topsport op de manier dat wij die kennen, bestaat hier niet. Toen ik bij de immigratiedienst vertelde wat ik kwam doen, begrepen ze het niet. 'Training?' Ze dachten dat ik dieren kwam africhten of zoiets."

Toch blijkt alles voorhanden. "Ik wilde niet op hotel omdat ik al 150 nachten per jaar op hotel slaap. Dus heb ik een huisje gehuurd. Dat bleek een enorme meevaller - voor hetzelfde geld was ik in een sloppenwijk terechtgekomen. Ik maakte me ook zorgen over wat ik in de winkels ging vinden, maar je hebt hier alles wat ze thuis hebben."

Fietswinkel op anderhalve kilometer

"Ik had speciaal 20 kilo energierepen en -gels gekocht, maar mijn valies woog daardoor veel te zwaar, dus heb ik ze moeten achterlaten. Blijkt dat er een fietsenwinkel op anderhalve kilometer is waar ik uit vijf soorten kan kiezen." Hij had vooraf wat schrik, maar dat gevoel was snel weg.

"Voor ik vertrok, had ik schrik dat het hier te avontuurlijk ging zijn, dat ik een vieze bacterie ging oplopen bij alles wat ik in mijn mond stak. Vandaag is het omgekeerd en had ik op iets meer cultuurshock gehoopt - misschien is dat de enige teleurstelling: er is hier 0,0 aanpassing nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties