Campenaerts smeekt om gecontroleerd te worden: "Vind het verschrikkelijk dat één van de beste tijdrijders ter wereld nog niet gecontroleerd is"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Campenaerts smeekt om gecontroleerd te worden: "Vind het verschrikkelijk dat één van de beste tijdrijders ter wereld nog niet gecontroleerd is"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts zit al een maand in Namibië op stage, maar kreeg nog geen enkele controleur op bezoek. Hij vindt dat meer dan vreemd.

"Ik ben een ongelofelijke voorstander van een cleane sport en ik vind het verschrikkelijk dat een van de beste tijdrijders van de wereld naar een exotisch land gaat en daar al meer dan een maand zit zonder één controle te hebben gekregen", aldus Campenaerts in Het Laatste Nieuws.

"Dit klopt toch niet? Er is er maar één die weet dat ik honderd procent zuiver ben en dat ben ik zelf. Zelfs mijn trainer kan dat niet met zekerheid weten. Dus ik ben de enige die weet dat het een ongelofelijk domme investering zou zijn om een controleur naar hier te sturen. Maar toch zou het moeten. Ik zou hier zomaar van alles kunnen doen."

Ik heb eraan zitten denken om in drukletters op mijn whereabouts te schrijven: 'KOM MIJ ALSJEBLIEF CONTROLEREN'

"Ik zou niet willen dat een van mijn concurrenten diezelfde mogelijkheden zou hebben. Voor alle duidelijkheid: ik vind niet dat Tom Dumoulin en Rohan Dennis dubieuze figuren zijn, maar als die twee maanden aan de andere kant van de wereld zouden gaan trainen, zou ik het niet slecht vinden dat die af en toe gecontroleerd worden."

"Als een renner dit soort stage doet, moet er toch sowieso ergens een belletje gaan rinkelen dat de renner in kwestie misschien iets probeert te ontvluchten. Er zijn al grapjes over mij gemaakt. Dat gebeurt automatisch in een sport met een verleden als het wielrennen. Ik heb eraan zitten denken om in drukletters op mijn whereabouts te schrijven: 'KOM MIJ ALSJEBLIEF CONTROLEREN'."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties