Mathieu van der Poel legt uit wat er misliep bij valpartij: "Schudt me wel wakker"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lille
| 3 reacties

Mathieu verloor even de concentratie en kwam zo ten val in Lille

Mathieu van der Poel legt uit wat er misliep bij valpartij: "Schudt me wel wakker"
Foto: © photonews

Niets nieuws onder de zon in Lille, uitgerekend de thuisbasis van Wout Van Aert. Mathieu van der Poel zette zijn straffe zegereeks verder, al was het toch even schrikken na een valpartij.

"Ik was even niet geconcentreerd in die bocht", legde Van der Poel na de wedstrijd uit. "Ik begon te schuiven op een glad stuk en ging zo tegen de grond. Dat schudt me wel wakker. Dat zijn domme foutjes die niet mogen gebeuren, want ik viel op de kant van mijn derailleur. Als die afbreekt, sta je daar natuurlijk wel. Dat moet ik proberen vermijden. Maar ik ging zeker niet te hard door die bocht."

"Soms sluipen er wat foutjes in, maar normaal heb ik daar weinig problemen mee. Ik wilde ook niet te veel krachten verspillen met het oog op morgen", doelt Van der Poel op de cross in Hoogstraten. "Af en toe ben ik hier toch wel in het rood moeten gaan. Die rechte stukken zijn toch lastig. Het is heel veel draaien en keren, dus er zijn weinig stukken waar je jezelf pijn kan doen."

Eindwinst (leek ver weg)

Als kers op de taart stak Van der Poel ook het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee op zak. "Dat is toch wel belangrijk", beaamde Van der Poel. "Een klassement winnen is altijd leuk. Als je dan ook nog eens bekijkt wat er op de Koppenberg is gebeurd..."

In Oudenaarde leek eindwinst inderdaad erg ver weg, want Van der Poel kreeg er 4 minuten aangesmeerd van Toon Aerts. "Maar ik wist dat het nog mogelijk was omdat ik vorig jaar ook die voorsprong had. Ik denk dat de cross in Hamme de doorslag heeft gegeven. Daar pakte ik twee minuten. Het doel was echter vandaag om het tussensprintklassement te winnen", aldus Van der Poel. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties