Miserabele lange maanden in één klap weggeveegd: "Ik bleef vertrouwen behouden in mezelf"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Adam Yates viert in Valencia zijn eerste zege in acht maanden

Miserabele lange maanden in één klap weggeveegd: "Ik bleef vertrouwen behouden in mezelf"
Foto: © photonews

Voor andere renners binnen Mitchelton-Scott mag het dan anders gelopen zijn, en zeker voor zijn broer, maar Adam Yates heeft er verschillende moeilijke maanden opzitten. Hij rekende af met zijn demonen door in de Ronde van Valencia naar ritwinst te klimmen.

Die mindere resultaten hebben de Brit blijkbaar helemaal niet uit zijn lood geslagen. "Als je alles op een rijtje hebt en je vasthoudt aan je plan, komt alles goed. Ik bleef altijd vertrouwen houden in mezelf", beweerde Yates aan de aankomst in zijn flashinterview.

VROEG DEMARREREN

Het welbedachte plan ging als volgt: vroeg demarreren. "Ik zag dat veel renners wachtten omdat ze de klim kenden. Ik ging dus maar vroeg aan en wilde de kloof dichten met diegenen die voor mij reden. Toen ik ze bijhaalde, hadden ze het allemaal al zwaar."

Yates kon zo zijn steentje bijdragen aan de prima seizoensstart van Mitchelton-Scott. "We hebben een goede start gehad. Er is veel motivatie binnen het team. Zondag hopen we om opnieuw te winnen met Luka Mezgec of Matteo Trentin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties